Klassiska

SÄ hÀr gör du för att fÄ till det med egna klassiska kokostoppar!

Ingredienser

  • 200 gram riven kokos (det motsvarar cirka 5-6 dl)
  • 2 stycken Ă€gg
  • 1 dl socker
  • 50 gram smör

Dessa ingredienser rÀcker till cirka 30-35 stycken normalstora kokostoppar. SjÀlv brukar jag dock göra nÄgot större toppar och dÄ rÀcker det till cirka 20 stycken.

En kokostopp

SÄ hÀr gör du

Du börjar med att sÀtta pÄ ugnen. Du vill ha en ugnstemperatur pÄ cirka 175 grader.

DÀrefter smÀlter du smöret, förslags vis i din stekpanna eller om du har nÄgot tjockbottnad kastrull.

Blanda nu ihop, först Àgg och socker.

TIPS! Vispa inte för hĂ„rt (eller alls – bara rör ihop) smeten av Ă€gg och socker. Gör du det sĂ„ kommer dina toppar att flyta ut, bli platta och likna allt annat Ă€n kokostoppar.

TillsÀtt dÀrefter din rivna kokos tillsammans med det smÀlta smöret.

TIPS! Ett viktigt steg som mĂ„nga missar Ă€r att du nu ska lĂ„ta smeten stĂ„ i 10-15 minuter sĂ„ att kokosen fĂ„r svĂ€lla. Missar du detta steg sĂ„ kan det lĂ€tt hĂ€nda att dina kokostoppar inte blir toppar utan de ”rinner” ut och blir mer eller mindre platta.

NÀsta steg Àr att du klickar ut smeten med en sked (du kan sjÀlv vÀlja storelek). Försök att fÄ till den klassiska formen av toppiga klickar. Glöm inte att anvÀnda bakplÄts papper eller att anvÀnda en smord plÄt. Detta för att du ska slippa skrapa av fastbrÀnd smet efterÄt.

Slutligen grÀddar du dina alster i mitten av din ugn i cirka 10 minuter. Det kan ta lite olika i olika ugnar. Se till att ha koll pÄ dina kokostoppar och ta ut dem nÀr de fÄtt en fin gyllengul fÀrg.

TIPS! Lossa dina toppar frÄn plÄten innan de har svalnat helt. Du kommer nÀmligen att upptÀcka att de lossnar lÀttare nÀr de Àr lite varma.

Nu ÄterstÄr bara att njuta av dina nygrÀddade kokostoppar!

Mer om kokostoppar hÀr.