Innehåll
Äter du enligt LCHF?
Här hittar du ett toppen recept på kokostoppar som uppfyller alla krav på LCHF (få eller inga kolhydrater). Utan att göra avkall på smaken!
Du kan i princip välja på två huvudalternativ när du vill baka kokostoppar i enlighet med LCHF.
Det första alternativet är att använda någon form av sötningsmedel, till exempel sukrin eller stevia.
Det andra alternativet är att hoppa över sötningsmedel helt och hållet.
Baka, baka, liten kaka
Rulla, rulla, liten bulla
Mjöla den
Picka den
och så skjuts in i ugnen! 🙂
Lycka till i köket!
LCHF-recept med sötningsmedel
Ingredienser
- 200 g kokos (riven eller flingor)
- 2 st ägg (mellanstora)
- 1 dl sukrin (ersätter sockret)
- 50 g fett (förslagsvis smör)
Sukralin
I detta recept ersätter du sockret med Sukrin. Sukrin är ett hundraprocent naturligt sötningsmedel. Det är baserat på Erythritol. Erythritol är en så kallad sockeralkohol. Sukrin ser ut som socker men innehåller INGA kolhydrater. Det påverkar allstå inte ditt blodsocker.
Så här gör du
- Börja med att smälta ditt smör. Låt det sedan svalna till rumstemperatur.
- Ta fram en lagom stor bunke och blanda socker och ägg.
- Fortsätt med att blanda ner din kokos tillsammans med ditt smälta smör.
- Nu behöver du låta din smet stå och ”vila” mellan 10-15 minuter
- Klicka ut smeten med en sked (eller använd händerna) på en plåt.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter.
LCHF-recept utan sötningsmedel
Som ovan fast du utelämnar helt enkelt sukralinet.
Ingredienser
- 200 gram kokos
- 2 stycken ägg
- 50 gram smält smör
- 1 krm vaniljpulver (valfritt)
Så här gör du
- Blanda alltsammans i en bunke (se ovan för detaljer).
- Grädda i din ugn
- Klart!
Nu när du vet hur du ordnar med kokostoppar LCHF style kan du läsa mer om kokostoppar här.