LCHF

Äter du enligt LCHF?

HÀr hittar du ett toppen recept pÄ kokostoppar som uppfyller alla krav pÄ LCHF (fÄ eller inga kolhydrater). Utan att göra avkall pÄ smaken!

Du kan i princip vÀlja pÄ tvÄ huvudalternativ nÀr du vill baka kokostoppar i enlighet med LCHF.

Det första alternativet Àr att anvÀnda nÄgon form av sötningsmedel, till exempel sukrin eller stevia.

Det andra alternativet Àr att hoppa över sötningsmedel helt och hÄllet.

Baka, baka, liten kaka
Rulla, rulla, liten bulla
Mjöla den
Picka den
och sĂ„ skjuts in i ugnen! 🙂

Lycka till i köket!

LCHF-recept med sötningsmedel

Ingredienser

  • 200 g kokos (riven eller flingor)
  • 2 st Ă€gg (mellanstora)
  • 1 dl sukrin (ersĂ€tter sockret)
  • 50 g fett (förslagsvis smör)

Sukralin

I detta recept ersÀtter du sockret med Sukrin. Sukrin Àr ett hundraprocent naturligt sötningsmedel. Det Àr baserat pÄ Erythritol. Erythritol Àr en sÄ kallad sockeralkohol. Sukrin ser ut som socker men innehÄller INGA kolhydrater. Det pÄverkar allstÄ inte ditt blodsocker.

SÄ hÀr gör du

  1. Börja med att smÀlta ditt smör. LÄt det sedan svalna till rumstemperatur.
  2. Ta fram en lagom stor bunke och blanda socker och Àgg.
  3. FortsÀtt med att blanda ner din kokos tillsammans med ditt smÀlta smör.
  4. Nu behöver du lĂ„ta din smet stĂ„ och ”vila” mellan 10-15 minuter
  5. Klicka ut smeten med en sked (eller anvÀnd hÀnderna) pÄ en plÄt.
  6. GrÀdda i mitten av ugnen pÄ 175 grader i cirka 10 minuter.

LCHF-recept utan sötningsmedel

Som ovan fast du utelÀmnar helt enkelt sukralinet.

Ingredienser

  • 200 gram kokos
  • 2 stycken Ă€gg
  • 50 gram smĂ€lt smör
  • 1 krm vaniljpulver (valfritt)

SÄ hÀr gör du

  1. Blanda alltsammans i en bunke (se ovan för detaljer).
  2. GrÀdda i din ugn
  3. Klart!

Nu nÀr du vet hur du ordnar med kokostoppar LCHF style kan du lÀsa mer om kokostoppar hÀr.